Nyt voit vaikuttaa vastaamalla Ruusupuiston museokeskuksen asiakaskyselyyn!

6.9.2021

Alvar Aalto -säätiö ja Keski-Suomen museo toteuttavat asiakkailleen kyselyn, jossa yleisöltä kerätään palautetta Jyväskylään rakennettavan Ruusupuiston museokeskuksen kehittämistä varten.

Alvar Aalto -museo ja Keski-Suomen museo. Valokuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.

Seuraavan kahden vuoden aikana Jyväskylän Ruusupuistoon rakentuu kulttuuriperintöön, kulttuuriympäristöön, arkkitehtuuriin ja muotoiluun profiloitunut museokeskus, jossa yhdistyvät kaksi erilaista museota: Alvar Aalto -museo, joka on Alvar Aallon arkkitehtuuri- ja muotoiluperinnön valtakunnallinen vastuumuseo ja Keski-Suomen museo, joka on Keski-Suomen alueellinen vastuumuseo.

Molemmat museorakennukset piirtänyt arkkitehti Alvar Aalto suunnitteli rakennusten yhdistämistä aikanaan jo 1970-luvulla. Tulevina vuosina museorakennusten välille rakennettava yhdysosa mahdollistaa museoiden yhteisen toiminnan ja luo uusia ulottuvuuksia laadukkaiden näyttelyjen ja tapahtumien toteuttamiseen sekä kahvila- ja ravintolapalvelujen tarjoamiseen. Mielenkiintoinen ja houkutteleva uusi museokeskus avaa ovensa vuonna 2023.

Vastaamalla voit omalta osaltasi vaikuttaa tulevan uuden museokeskuksen palvelutarjontaan. Voit täyttää paperisen kysymyslomakkeen museokohteissamme tai sähköisesti oheisen linkin kautta. Toivomme palautettasi 30.9.2021 mennessä – vastaaminen kestää vain noin 3-4 minuuttia.

Vastaa kyselyyn täällä: www.ruusupuistonmuseokeskus.fi/tutkimus

Nina Heikkonen