Tervetuloa kesäkahvilaan! Café Alvar avaa pop up -kahvilan Keski-Suomen museossa 15.5.

12.5.2021

KeMun museorakennuksen kolmannessa kerroksessa sijaitseva vanha kahvila herää henkiin, kun Café Alvar avaa tilassa pop up -kahvilan kesän ajaksi. Kahvilan avajaisia vietetään Yläkaupungin Yönä lauantaina 15.5. klo 11-21. Myös museo on lauantaina auki poikkeuksellisesti klo 11-22 ja sisäänpääsy on vapaa. Tervetuloa nauttimaan näyttelyistä ja kahvilan herkuista!

Keski-Suomen museon naapurissa Alvar Aalto -museossa toiminut Café Alvar joutui Alvar Aalto -museon tavoin sulkemaan ovensa huhtikuussa museorakennuksen peruskorjauksen vuoksi. Yhden oven sulkeutuessa avautui uusi kuitenkin yllättävän läheltä.

”Olemme todella innoissamme, että löysimme tavan jatkaa kahvilan toimintaa. Ajatus yhteistyöstä Keski-Suomen museon kanssa muhi mielessä, mutta asiakkaiden toiveet olivat lopulta tärkein liikkeelle paneva voima”, kertoo Anna Kylmälä Café Alvarista. Kahvilan toimintakonseptia on uudistettu, sillä uudet tilat ovat aiempaa pienemmät. Café Alvarille tuttuun tapaan tarjolla on kuitenkin laadukkaita, mahdollisimman pitkälle itse valmistettuja leivonnaisia ja kahvilatuotteita sekä herkullisia salaattiannoksia. ”Pyrimme laajentamaan tuote- ja tilausvalikoimaa, kunhan olemme ensin saaneet tuntumaa tilojen tuomista mahdollisuuksista. Loppukesälle on suunnitelmissa myös lounastarjoilua kuten päivän keittoa lisukkeineen”, Kylmälä visioi.

Keski-Suomen museon kahvio on Alvar Aallon suunnitteleman ja vuonna 1960 valmistuneen museorakennuksen vanhinta osaa. Tilassa toimikin 1960-luvulla Ruth Oy:n Kahvila Ruusupuisto. Sittemmin tila jäi kokouskäyttöön ja sitä on voinut vuokrata yksityistilaisuuksiin. Hyvin säilyneellä alkuperäisellä sisustuksellaan kahvio on yksi museorakennuksen merkittävimpiä sisätiloja.

”On hienoa, että voimme täydentää asiakkaidemme museoelämystä nyt kahvilapalveluilla ja Aallon suunnittelema kahvio pääsee taas toteuttamaan alkuperäistä tarkoitustaan”, museotoimenjohtaja Heli-Maija Voutilainen Keski-Suomen museosta iloitsee. ”Suunnitelmana on kerätä kesän ajan asiakaspalautetta ja kokemuksia siitä, miten tila taipuu nykypäivän kahvilatoiminnan vaatimuksiin ja miettiä syksyllä jatkoa saadun palautteen perusteella”, Voutilainen kertoo.

Café Alvarin pop up -kahvila on auki Keski-Suomen museossa 15.5. alkaen ti-pe 11-18 ja la-su 12-18 aina elokuun loppuun asti.

Anna Kylmälä
Cafe Alvar
p. 044 321 3956
cafealvar(at)gmail.com

Johanna Rekonen
Museolehtori, Keski-Suomen museo
p. 050 311 8879
johanna.rekonen(at)jyvaskyla.fi

Kuvat:

Keski-Suomen museon kahvila 1960-luvulla © Keski-Suomen museo.

Café Alvarin Anna Kylmälä. Kuva: Raisa Nerg © Keski-Suomen museo.