Hyppää sisältöön

Hankkeesta

Seuraavan kahden ja puolen vuoden aikana Alvar Aalto -museosta ja Keski-Suomen museosta muodostuu kulttuuriperintöön, kulttuuriympäristöön, arkkitehtuuriin ja muotoiluun profiloitunut museokeskus Jyväskylän Ruusupuistoon.

Museokeskuksessa yhdistyvät kaksi erilaista museota: Alvar Aalto -museo on Alvar Aallon arkkitehtuuri- ja muotoiluperinnön valtakunnallinen vastuumuseo, kun taas Keski-Suomen museo on Keski-Suomen alueellinen vastuumuseo.

Uudistuva museokeskus avaa ovensa vuonna 2023

Molemmat museorakennukset suunnitellut Alvar Aalto ideoi rakennusten yhteen liittämistä aikanaan jo 1970-luvulla. Aallon kauaskantoinen unelma etenee, kun museorakennusten välisen yhdysosan rakentaminen alkaa kesällä 2021. Museoiden välille rakennettava yhdysosa mahdollistaa museoiden yhteisen toiminnan ja luo uusia ulottuvuuksia laadukkaiden näyttelyjen ja tapahtumien toteuttamiseen sekä kahvila- ja ravintolapalvelujen tarjoamiseen. Vuonna 2023 avautuukin mielenkiintoinen, houkutteleva ja uudenlainen museokokonaisuus, joka on enemmän kuin osiensa summa.

Hanke on saanut Suomen Kulttuurirahaston Museovisio-rahoituksen.

Museokeskuksen vaiheet

Keski-Suomen -museo perustettu 1932

Museorakennus valmistunut 1960

Alvar Aalto -museo perustettu 1966

Museorakennus valmistunut 1973

Keski-Suomen -museon peruskorjaus 2017-2019 ja avautuminen 2020

Alvar Aalto -museon peruskorjaus ja nivelosan rakentaminen 2021-2023

Uuden museokeskuksen avajaiset 2023

Tutustu museokeskuksen toimijoihin

Hae